1. Δεν εφαρμόζεται σε όλα τα κτίρια.
Δυστυχώς, ένα από τα μειονεκτήματα της θερμοπρόσοψης είναι ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα κτίρια. Για παράδειγμα σε κτίρια που οι όψεις τους έχουν έντονο εξωτερικό μορφολογικό ενδιαφέρον όπως είναι ένα νεοκλασικό σπίτι ή μια εκκλησία, η θερμοπρόσοψη θα αλλοιώσει αισθητά την όψη τους, γι αυτό το λόγο και αποφεύγεται. Επιπλέον υπάρχουν περιοχές που δεν επιτρέπεται καθόλου η παρέμβαση στην εξωτερική εμφάνιση των σπιτιών, διότι δημιουργούν ένα αισθητικά ενιαίο σύνολο. Μία τέτοια περιοχή, είναι η περιοχή της Πλάκας στο κέντρο της Αθήνας.
2. Θα χρειαστεί η τοποθέτηση σκαλωσιάς.
Ένα άλλο από τα μειονεκτήματα θερμοπρόσοψης είναι, ότι είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να τοποθετηθούν σκαλωσιές στο εξωτερικό του σπιτιού για να γίνει η εξωτερική θερμομόνωση. Αυτό μπορεί να αυξήσει ελάχιστα το συνολικό κόστος, αν και στη περίπτωση που πρόκειται για σπίτι όπου η επιφάνεια ξεπερνάει τα 100 τ.μ, το κόστος της σκαλωσιάς μπορεί να απορροφηθεί στο συνολικό κόστος. Ένας σημαντικός παράγοντας όμως που πρέπει να λάβεις υπόψην είναι κατά πόσο είναι εφικτό να τοποθετηθεί σκαλωσιά στο εξωτερικό του κτιρίου. Είναι απαραίτητο, ο χώρος να είναι μεγάλος, για να χωράει η σκαλωσιά να τοποθετηθεί. Σε άλλη περίπτωση, δεν είναι εφικτή η πραγματοποίηση εξωτερικής θερμομόνωσης και η εσωτερική θερμομόνωση είναι η μόνη λύση.
3. Έχει μεγαλύτερο κόστος από την εσωτερική θερμομόνωση.
Ακούγεται συχνά πως το μεγάλο κόστος είναι ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα θερμοπρόσοψης. Στις μέρες μας όμως, η εξωτερική και η εσωτερική θερμομόνωση έχουν περίπου την ίδια τιμή. Κάποιες φορές, ίσως η εσωτερική θερμομόνωση να είναι ελαφρά πιο οικονομική, όπως και η υγρομόνωση ταράτσας. Παρόλα αυτά, τα οφέλη της θερμοπρόσοψης είναι μεγαλύτερης αξίας. Γι αυτό το λόγο, η θερμοπρόσοψη είναι πιο συμφέρουσα και κατά κύριο λόγο προτιμάται σαν μέσο μόνιμης και αποδοτικής προστασίας των τοίχων.